Informatie

Wilt u op een persoonlijke en verantwoorde manier afvallen?

Streeft u naar een gezonde(re) leefstijl?

Dan bent u bij mij aan het juiste adres.

Ik adviseer, begeleid en motiveer gezonde mensen met gewichtsproblemen of voedingsvragen naar een gezond eet- en leefpatroon. Begeleiding geschiedt op basis van gezonde voeding; afslankmiddelen of maaltijdvervangers komen in het advies niet voor.

Nadat er een afspraak is gemaakt, houdt u gedurende minimaal 5 dagen een voedingsdagboek bij. Hierin noteert u wat u eet en drinkt. Tussen het maken van de afspraak en het intakegesprek zit minimaal 5 dagen. Tijdens het intakegesprek neemt u dit voedingsdagboek mee. Bij de intake wordt u gewogen en wordt uw tailleomtrek gemeten. Er worden gezamenlijk haalbare doelen bepaald en u krijgt direct een aantal nuttige tips en adviezen mee. Na deze uitgebreide intake ga ik uw vetpercentage berekenen en uw voedings-, eet- en beweegpatroon analyseren. Hierbij wordt gekeken naar de hoeveelheid koolhydraten, vetten, eiwitten, vitamines, mineralen en vocht.

Tijdens het eerste vervolgconsult krijgt u van mij een uitgebreide toelichting op deze analyse en een bijpassend voedings- en bewegingsadvies. Dit advies moet natuurlijk wel makkelijk in te passen zijn in uw dagelijks leven.

Tijdens de vervolgconsulten hoor ik natuurlijk graag hoe het met u gaat, wordt u opnieuw gewogen en gemeten en gaan we samen kijken waar mogelijk nog wat aanpassingen, verbeteringen nodig zijn. Verder zal ik u tijdens een vervolgconsult wat meer inzicht geven op het gebied van onder andere gezonde voeding, bewegen en/of sporten.

Afvallen moet een geleidelijk proces zijn. Diëten hebben vaak maar een tijdelijk effect. Mijn doel is om samen met u een positief en vooral blijvend resultaat te bereiken.

Mijn motto is:

… op een gezonde manier is de juiste!

Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Veel zorgverzekeraars bieden u daarom een (gedeeltelijke) vergoeding voor de begeleiding. U leest hier meer over op de website van de BGN of in de voorwaarden die bij uw verzekeringspolis horen.